زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ
  • تاریخ انتشار : 1402/10/04 - 12:20
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 174
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ابلاغ سیاست‌های کرامت مادری به دانشگاه‌های علوم پزشکی

رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ سیاست‌های کرامت مادری به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.

به گزارش وب‌دا همدان، دکتر فرح بابایی صبح امروز در همایش نقش سلامت باروری در جوانی جمعیت با محوریت اخلاق حرفه‌ای و کرامت مادری در مرکز همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: سیاستگذاری در کرامت مادری و حفظ کرامت مادر در شکل‌گیری تجربه‌ای خوشایند در فرد بسیار اثرگذار است.

وی با اشاره به اینکه موضوع افزایش جمعیت به عنوان اولویت مهم کشور در دستور کار همه دستگاه‌های ذیربط قرار گرفته است گفت: کرامت مادری در روند افزایش جمعیت اثرگذار است و گزینه‌های سیاستی در این رابطه مورد توجه قرار گرفته است.

 رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بعد از قانون جوانی جمعیت، در راستای تکریم مادران دستورالعمل کرامت مادری تدوین و به دانشگاه‌ها ابلاغ شد تاکید کرد: خط مشی‌هایی که باید مراکز بهداشتی و درمانی رعایت کنند در این دستورالعمل گنجانده شده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعه‌ای از خط مشی‌ها در ترویج زایمان طبیعی در این دستورالعمل دیده شده است عنوان کرد: احترام به شأن و منزلت نوزاد و مادر نخستین مورد در این دستورالعمل است.

دکتر بابایی دسترسی به اطلاعات و استقلال فردی مادر باردار را طبق این دستورالعمل مهم برشمرد و گفت: حفظ حریم خصوصی مادر، رعایت عدالت و عدم تبعیض بین افراد باید در ارائه خدمات مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه تغییرات خلق و خو و آسیب‌پذیری روانی در مادران باردار امری طبیعی است که در روند ارائه خدمات به آنها در این دوران باید مورد توجه باشد گفت: توجه به مسائل روحی مادران هم به اندازه مسائل جسمی آنها حائز اهمیت است که می طلبد در دستور کار باشد.

رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تأمین سلامت و آرامش روانی مادر می‌تواند از افسردگی پس از زایمان  نیز پیشگیری کند افزود: برگزاری این سمینارها برای بازآموزی و تقویت پرسنل امری ضروری است.

وی با اشاره به اینکه هریک از ما در جایگاه خود موظف هستیم نقش خود را در روند ارائه خدمات مهم بدانیم و بر آن متمرکز شویم ادامه داد: برقراری ارتباط خوب بعد از روند ارائه خدمت نیز تأثیر بسزایی در رضایت بیمار دارد.

دکتر بابایی با بیان اینکه ارزشیابی بعد از روند ارائه خدمات و اجرای دستورالعمل‌ها، موضوع مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد گفت: دریافت بازخورد از گیرندگان خدمت و تکمیل چرخه سیاستگذاری با دریافت این عکس‌العمل‌ها، مرحله آخری است که میزان اثرگذاری و لزوم اصلاح یا تداوم روند را در ارائه خدمات مشخص می‌کند که امید است با رعایت این اصول، تجارب خوشایندی برای مادران فراهم کنیم.

**توجه به سلامت جسم و روح مادران، محور تکریم آنهاست

مشاور امور بانوان رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با بیان اینکه مفاهیم انسانی کرامت مادری را به دور از مسائل جنسیتی می‌داند اظهار کرد: داشتن ویژگی‌های مختلف در تفاوت‌های خلقت از این رویکرد منشعب شده است.

دکتر شکری‌پور بیان کرد: پروردگار ما، ویژگی ربّ و مربّی بودن خود را تنها به مادران اعطا کرده است و بهشت پاداشی است که به ازای این نقش به مادران عنایت شده است.

وی با بیان اینکه مادری جایگاه عظیمی در چرخه خلقت دارد و همه ائمه اطهار (س) بر آن تأکید داشته و دارند گفت: در توصیه‌های متعددی از پیامبران نیز بر لزوم تکریم مادران توصیه شده است.

مشاور امور بانوان رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه عوامل بهداشت و درمان با موجود والایی به نام مادر ارتباط دارند عنوان کرد: سلامت جسم و روح محور تکریم مادران بوده که توجه به آن حائز اهمیت است.

وی افزود: ارائه خدمت به این وجود والا توفیقی است که در چرخه بهداشت و درمان نصیب کارکنان و مدیران این حوزه شده است و طبیعتا بر مبنای اصول شرعی، اخلاق حرفه‌ای و انسانی تکریم مادر و حفظ کرامت او بسیار مهم و ارزنده است.

 

 

  • گروه خبری : اطلاعیه,اخبار
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
سردبیر  خبر
خبرنگار

سردبیر خبر

تصاویر

نشانی: 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 29
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 19303
تعداد کاربران بر خط 1